{{#if:[[:Шаблон:Npc infobox|{{#vardefine:ni:ext:[[:Шаблон:Npc infobox|{{{[[:Шаблон:Npc infobox|}}}}}}}Помилка скрипту: Не існує модуля «npcinfo».Помилка скрипту: Не існує модуля «npcinfo».
Око Ктулхуперша форма
Map Icon Eye of Cthulhu (first form).png
Іконка на мапі
Classic mode icon.png Класичний
Expert mode icon.png Експерт
Master mode icon.png Майстер
Характеристики
Тип
Boss
Оточення
Поверхня + НічКосмос + Ніч
Звук
  • Внутрішній ID істоти: 4
{{#if:[[:Шаблон:Npc infobox|{{#vardefine:ni:ext:[[:Шаблон:Npc infobox|{{{[[:Шаблон:Npc infobox|}}}}}}}Помилка скрипту: Не існує модуля «npcinfo».
Око Ктулхудруга форма
Eyeofcthulhu.png
Map Icon Eye of Cthulhu (second form).png
Іконка на мапі
Classic mode icon.png Класичний
Expert mode icon.png Експерт
Master mode icon.png Майстер
Характеристики
Тип
Boss
Оточення
Поверхня + НічКосмос + Ніч
Тип ШІОко Ктулху
УронШаблон:Npc infobox/modestat Шаблон:Source code ref
Макс. здоров'яШаблон:Npc infobox/modestat
Защита0 [1]
Опір відкид.100%
Має
імунітет до
Confused
Випадає
МонетиШаблон:Npc infobox/modestat
  • Предмет (кількість)Шанс
  • Тільки в зіпсованих світах Шаблон:Source code ref
  • Demonite OreDemonite Ore (30-90)
    100%
  • Unholy ArrowUnholy Arrow (20-50)
    100%
  • Corrupt SeedsCorrupt Seeds (1-3)
    100%
  • Тільки в багряних світах [2]
  • Crimtane OreCrimtane Ore (30-90)
    100%
  • Crimson SeedsCrimson SeedsВидання для ПК, консолей, консолей старого покоління та мобільних пристроїв (1-3)
    100%
  • BinocularsBinoculars
    2,5%
  • Lesser Healing PotionLesser Healing Potion (5-15)
    100%
  • Badger's HatBadger's HatВидання для ПК та мобільних пристроїв(якщо переможений в той же день,
    що і Стіна плоті) Шаблон:Source code ref
    100%
  • Eye of Cthulhu MaskEye of Cthulhu Mask
    14,29%
  • Eye of Cthulhu TrophyEye of Cthulhu Trophy
    10%
  • Treasure Bag (Eye of Cthulhu)Treasure BagВидання для ПК, консолей та мобільних пристроїв(Око Ктулху)
    Shield of CthulhuShield of CthulhuВидання для ПК, консолей та мобільних пристроїв
    100%
  • Eye of Cthulhu RelicEye of Cthulhu RelicВидання для ПК та мобільних пристроїв
    100%
  • 0x33's Aviators0x33's AviatorsВидання для ПК, консолей та мобільних пристроїв
    100%
  • Suspicious Grinning EyeSuspicious Grinning EyeВидання для ПК та мобільних пристроїв
    25%
Звук
При ривкуШаблон:Sound
При декількох ривкахШаблон:Sound

Око Ктулху — це босс, який може бути викликаний за допомогою підозріло виглядаючого ока. Босса можна викликати тільки вночі; інакше нічого не відбудеться. Також цей босс з'явиться після повідомлення «You feel an evil presence watching you»Ті відчуваєш, що зла сутність слідкує за тобою»). Це може статися, якщо у гравця більше 10 сердець (200 од. здоров'я), не менше 10 од. захисту и трьох НПС, і він ще не переміг Око Ктулху. Цей босс — самий легкий (на думку розробників).

Тактика[]

Око Ктулху виглядає як велика версія демоничного ока. На першому етапі бою він парить над головою гравця, викликаючи прислужників Ктулху и атакуючи його «лобовими» атаками. Якщо гравець не рухається, Око деякий час зависає над ним. Під час атаки Око тричі налітає на персонажа, проходячи крізь стіни і землю. Через великі розміри Ока Ктулху попасти по ньому з лука, бумерангом або будь-яким іншим метательною зброєю не буде складно. Прислужників Ктулху легко знищити, якщо стріляти прямо в зрачок босса, звідки вони з'являються — у них всього 8 одиниць здоров'я.

Вісля того як в Ока залишиться менше 1400 од. здоров'я, він трансформуеться — замість зрачка з'являеться величезний рот з великими зубами. В цій формі Око Ктулху стає швидше, агресивніше і наносить більше шкоди, але має понижений захист і більше не викликає прислужників Ктулху. Уникнути його удару доволі важко, тому запасіться декількома зільями здоров'я.

Идеальним місцем для битви с Оком Ктулху можуть стати дві-три довгі платформи, поставлені не високо одна над одною: стрибаючи по ним гравець зможе легко ухилятися від атак Ока Ктулху.

Після смерті Ока випадає декілька малих зіль'їв здоров'я, близько 20 нечестивих стріл і близько 40-80 шматків демонітової руди.

Примітка[]

  • Якщо Ви вийдете в меню після повідомлення «You feel an evil presence watching you», Око не з'явиться.
  • Якщо Ви використаєте підозріло виглядаюче око після повідомлення «You feel an evil presence watching you», то ви викликаєте зразу два Ока.
  • Якщо Ви вже боретесь з Оком і використаєте підозріло виглядаюче око, то ви будете зразу же вбиті.
  • Якщо Ви загинете під час бою, босс улетить від вас.
  • Якщо сонце взійде під час бою з Оком, Око улетить.
  • В багатокористувацькій грі, гравці можуть вмирати скільки завгодно. Поки всі гравці не будуть мертві одночасно, бій буде продовжуватись, що дає змогу двум гравцям вбити босса, навіть з самою слабкою зброєю.
  • Якщо на Око Ктулху впаде зірка, то він отримає 999 одиниць шкоди.
  • Якщо викликати босса і втекти від нього на велику відстань, то скоро він від Вас відстане, і бою з боссом не буде.
  • Помилка цитування: Неправильний виклик <ref>: для виносок eocai не вказаний текст
  • Помилка цитування: Неправильний виклик <ref>: для виносок drops не вказаний текст
  • Advertisement